nieuws

Krediet Groep Nederland is de volgende kraal aan DSB-ketting

Archief

Krediet Groep Nederland is de volgende kraal aan DSB-ketting

DSB Bank heeft, koud twee weken na de aankoop van de kredietportefeuille van Dutchlife, Krediet Groep Nederland overgenomen. Daarmee groeit de portefeuille bemiddeld krediet bij het concern tot meer dan een half miljard euro.
Kredietbemiddeling is de hoofdactiviteit van Krediet Groep Nederland, dat 45 medewerkers telt. Daarnaast wordt ook bemiddeld in hypotheken en verzekeringen. Over de omvang van de kredietportefeuille doen beide partijen geen mededelingen, maar die moet rond de _ 85 mln liggen. Daarmee vergroot DSB Bank het saldo uitstaand bemiddeld krediet tot boven de _ 500 mln.
Krediet Groep Nederland, gevestigd in IJsselstein, was eigendom van Dik Visser en Jan Kees van de Ridder, die zes jaar geleden van start gingen. “We zijn ontzettend snel gegroeid”, zegt Visser. Als één van de redenen voor de verkoop noemt hij het steeds sterkere accent op leidinggeven. “In het begin waren we lekker bezig met zijn tweeën, maar uiteindelijk merkten we dat we steeds meer een bedrijf aan het managen waren. We gaan nu met zijn tweeën opnieuw een kredietbemiddelaar beginnen. Dat is het enige waar we goed in zijn.”
Krediet Groep Nederland is ook actief onder de naam RV Krediet en voert sinds drie jaar de Rivièra Creditcard, die kan worden gekoppeld aan het boeken van een reis. Ook worden via internet actief leads binnengehaald. Volgens Visser is DSB geïnteresseerd in dergelijke initiatieven. Voor mede-vennoot Van de Ridder herhaalt de geschiedenis zich: in 1998 verkocht hij zijn bemiddelingsbedrijf Mavu – na zelf een reeks van overnames te hebben gedaan – aan DSB.
Afab
Afab heeft (voorlopig) geen overnames te melden; met een uitstaand volume van ruim _ 650 mln is het bedrijf van Maasbert Schouten als kredietbemiddelaar groter dan DSB Bank. De eigen Hollandsche Disconto Voorschotbank, die ook een aanvraag heeft lopen voor een algemene bankvergunning, heeft _ 100 mln aan consumptief krediet verstrekt, waarvan 75% is bemiddeld door de zestig externe intermediairbedrijven waarmee Afab werkt.
[KADER]
Ook DGA Den Haag neemt over
Behalve de collega’s in Zeeland is ook DGA Financieel Adviseurs in Den Haag actief in het kopen van portefeuilles.
Het Haagse DGA richt zich echter vooral op schade. Zo is de portefeuille schadeverzekeringen (premievolume _ 200.000) overgenomen van plaatsgenoot Jacobs & Moes. DGA Den Haag is vooral actief op hypotheekgebied met een bemiddeld volume van _ 60 mln, maar wil ook gaan groeien in schade. Eerder dit jaar werd al de (bescheiden) portefeuille van Rovara in Zoetermeer overgenomen.
Het kantoor heeft geen banden meer met de DGA-vestigingen in Middelburg en Den Bosch; eigenaar Jeroen van Lunen kocht twee jaar terug mede-aandeelhouder Wim de Graaf uit. “Onze provisieomzet is nu ruim _ 2 mln”, zegt Van Lunen.

Reageer op dit artikel