nieuws

Krantenlezers schrijven Agis

Archief

Wachtlijsten vormen hèt knelpunt in de gezondheidszorg. Dit komt naar voren uit het publieksdebat dat Agis via paginagrote krantenadvertenties voerde.

Zo’n 450 krantenlezers knipten het enquêteformulier uit om mee te delen wat zij van onze gezondheidszorg vinden. Een aantal reacties liet Agis zien in paginagrote vervolgadvertenties. Hoewel de inhoud van de epistels divers was, bleek het fenomeen ‘wachtlijsten’ een steen des aanstoots. “Wachtlijsten in het algemeen werden 116 keer genoemd en wachtlijsten in de ouderenzorg 28 keer”, zegt marketingadviseur Bastiaan Bazen. Andere belangrijke knelpunten: tweedeling in de zorg (40 reacties) en tekort aan verplegend personeel (31 reacties).
Van de 450 reacties waren er 18 louter positief en 203 uitsluitend negatief. De rest bevatte positieve èn negatieve opmerkingen. Volgens Bazen waren zo’n 100 reacties afkomstig uit de medische sector.

Reageer op dit artikel