nieuws

Krachtenbundeling in risk-management

Archief

Allianz Risk Consultants en expertisegroep Cunningham de Maaré werken met ingang van begin deze maand samen op het gebied van riskmanagement. Daartoe hebben zij hun krachten gebundeld in de joint-venture Clarc Risk Management Services.

De nieuwe onderneming Clarc heeft zich ten doel gesteld om “een belangrijke speler te worden op het gebied van risicobeheersing en -management voor met name complexe bouwprojecten en infrastructurele werken.”
Voor en tijdens de uitvoering brengt Clarc de risico’s van diverse bouwwijzen in kaart en verschaft zo inzicht in schadescenario’s en hun gevolgen. Daaruit voortvloeiende adviezen moeten vertragingen in de bouw en daardoor extra kosten voorkomen, aldus de initiatiefnemers.
HSL-lijn
De joint-venture richt zich niet uitsluitend op verzekeraars, maar op alle bedrijven, instellingen en overheden die grote complexe bouwprojecten en infrastructurele werken willen realiseren. Een actueel voorbeeld is de HSL-lijn waarvoor Clarc inmiddels het riskmanagement voert in opdracht van CAR-verzekeraar Allianz.
Hoeveel opdrachten jaarlijks kunnen worden verwerkt, is afhankelijk van de grootte van de projecten. “Dat kan variëren van één HSL-lijn tot honderd kleinere klussen”, vertelt directeur Pieter de Maaré van Cunningham de Maaré, dochter van Cunningham Lindsey Europe die zich hoofdzakelijk bezighoudt met de schaderegeling van nieuwbouwprojecten.
Clarc is ondergebracht in het kantoorpand van Allianz Risk Consultants aan de Coolsingel in Rotterdam. De werkzaamheden worden grotendeels geoutsourced bij expertisebureaus. De directie wordt gevoerd door De Maaré en collega-directeur Erik Hartkoren van Allianz Risk Consultants.
Pieter de Maaré (links) en Erik Hartkoren (rechts) hebben elkaar gevonden in de nieuwe onderneming Clarc Risk Management Services. In het midden: Remco Dolman die het HSL-project uitvoert.

Reageer op dit artikel