nieuws

Kraampakket voor nonnen

Archief

Kraampakket voor nonnen

Paul Overmars, vice-voorzitter raad van bestuur Achmea, heeft ooit in zijn carrière een collectieve ziektekostenverzekering gesloten voor een ‘orde van religieuze vrouwen’. “Deze nonnen vonden het niet nodig dat in hun ziektekostenverzekering kraamzorg was opgenomen en wilden dat uit het pakket hebben. Ik heb dat toen geweigerd. En als ik de berichten uit het Vaticaan mag geloven, heb ik daar goed aan gedaan.”
Overmars vertelde deze ‘anekdote’ tijdens het Verbondscongres ‘De arbeidsverhouding verzekerd’ op 28 maart in Rotterdam.
AssurMada koerst op record-kompas
Het assurantiezeilevenement AssurMada (zie AM 6, pag. 23) mag zich opnieuw in een grote belangstelling verheugen. Volgens mede-organisator Aad Remkes hebben zich in korte tijd al zes ‘nieuwe’ schippers aangemeld. De verwachting is dat in juni opnieuw ruim honderd branchegenoten in circa twintig boten de overtocht naar Lowestoft gaan maken.
Koeien, dochters en buren als verzekering
Vergeleken met collega’s elders in de wereld zitten Nederlandse boeren er redelijk warmpjes bij. Ziekte, werkloosheid en zelfs rampen als mond- en klauwzeer zijn (deels) te verzekeren. Boeren in Afrika kunnen geen polis sluiten. Toch weten ook zij zich ingedekt tegen risico’s, blijkt uit een proefschrift van Hans Hoogeveen.
Eind deze maand promoveert de econoom aan de Vrije Universiteit op een proefschrift over de vraag hoe boerenhuishoudens in Zimbabwe zich verzekeren. De conclusie: buren, koeien en de onbetaalde bruidsschat van getrouwde dochters zorgen voor zekerheid.

Reageer op dit artikel