nieuws

KPN en ABN Amro stoppen met Money Planet

Archief

KPN en ABN Amro Bank hebben besloten de samenwerking in de virtuele financiële dienstverlener Money Planet te beëindigen.

Nog geen jaar geleden werd de oprichting ervan aangekondigd. “Op 18 juli vorig jaar hebben we alleen het idee naar buiten gebracht. Dit hebben we de afgelopen maanden verder uitgewerkt. Nu zijn we op het punt gekomen dat er fors geïnvesteerd moet worden in techniek en marketing. De uitwerking van het papieren plan, als het ware. We hebben echter te veel vraagtekens bij de te verwachten inkomsten”, aldus Tanno Massar, woordvoerder van ABN Amro
Vorig jaar waren ABN Amro en KPN optimistischer gestemd. “Het zijn vooral de veranderde marktomstandigheden die ons tegen zitten. Het sentiment rond internet, concurrentie afwegingen en de resultaten van vergelijkbare initiatieven. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, zal ik maar zeggen”, licht Massar toe.
Massar benadrukt dat het om een zakelijke beslissing gaat. Er is geen sprake van onenigheid. Integendeel, KPN en ABN Amro kijken naar andere mogelijkheden tot samenwerking. Massar: “Daar zijn al ideeën over, maar het is nog te vroeg om daarop in te gaan.”

Reageer op dit artikel