nieuws

Kosten WFD-vergunning nog niet bekend

Archief

Berekeningen die circuleren over de kosten van een WFD-vergunning zijn allemaal aannames”, aldus de Autoriteit Financiële Markten. Peter Blok (Provisiemakelaar) stelde in een artikel dat een vergunning € 1.200 per deelgebied zou kosten. Daarmee zou een generiek kantoor ongeveer € 6.000 moeten betalen om op alle gebieden te mogen adviseren. 

In de laatste WFD-nieuwsbrief van adviesbureau D&O wordt dit “bangmakerij” en “klinkklare onzin” genoemd. “Het bedrag is te hoog en ook dat per deelgebied dit bedrag betaald zou moeten worden, is klinkklare onzin”, aldus D&O directeur Jurjen Oosterbaan Martinius. Ook de NBVA laat weten dat er niet per deelgebied betaald hoeft te worden. “Wat Blok stelt is onzin”, aldus de NBVA. 

Reageer op dit artikel