nieuws

Kosten toezicht gestegen voor Britse verzekeraars en makelaars

Archief

De komst van de Britse financial watchdog, FSA heeft tot een verhoging geleid van de bedrijfskosten bij verzekeraar en makelaars

Bijna drie van de vijf ondervraagde financiële bedrijven houdt het op een kostenverhoging met 2%, 30% spreekt van een toename van 2%-10% en 10% zelfs van een lastenstijging van 10%-20%. Daarbij hebben velen kritiek op het feit dat veel maatregelen duurder uitpakken door de onervarenheid van de toezichthouder en door een gebrek aan goede begeleiding bij de implementatie ervan door diezelfde FSA. Deze vindt dat de kosten zichzelf terugverdienen doordat meer dan de helft van de verzekeringsbedrijven heeft aangegeven door het extra toezicht meer oog te hebben gekregen voor de financiële risico’s die ze lopen.

Reageer op dit artikel