nieuws

Kosten levenpolis Delta Lloyd lager

Archief

Delta Lloyd heeft de tariefstructuur voor enkele levensverzekeringen vereenvoudigd. Dat heeft onder meer tot een kostenverlaging van 5% tot 25% geleid.

De wijzigingen gelden voor het Financieel VrijheidsPlan (FVP) en de CombiPlusVerzekering (CPV). Het betreft de lijfrenteverzekering, de kapitaalverzekering, de hypotheekverzekering en de gouden-handdrukverzekering.
Het aantal kostenposten is teruggebracht tot vier: administratiekosten (4% tot 5% van de premie), incassokosten (_ 1 per incasso), beheervergoeding (variërend per profielmixfonds van 0,74% tot 0,98%) en provisiebeloning. Delta Lloyd zegt te weinig ontvangen kosten bij tussentijdse afkoop of premievrijmaking niet alsnog te verrekenen en claimt verder dat de waardeontwikkeling van de verzekering sneller gaat nu kosten over de hele looptijd worden gespreid.
De minimale jaarpremie en koopsom zijn voortaan _ 1.200 respectievelijk _ 2.500.

Reageer op dit artikel