nieuws

Kortlopend beleggen met WereldPlan Spaarbeleg

Archief

Spaarbeleg (Aegon) heeft een kortlopend beleggingsproduct geïntroduceerd dat de ontwikkelingen volgt van Europese, Japanse en Amerikaanse indexen. Het WereldPlan heeft een looptijd van vijf jaar.

Bij deelname aan het WereldPlan doet de klant een eenmalige storting van minimaal f 2.500 en maximaal f 500.000. Van het ingelegde bedrag wordt 5% aan kosten in rekening gebracht (tussentijds stoppen kost 4% van de inleg).
Het ingelegde bedrag wordt belegd in het Aegon IndexFonds, een fonds exclusief voor deelnemers aan het beleggingsproduct. Na vijf jaar ontvangt de klant een belastingvrije uitkering van het rendement over dit bedrag, inclusief 20% bonus over dit rendement. Bij een eventueel negatief rendement kan de looptijd desgewenst met twee jaar worden verlengd. De bonus wordt in dat geval niet uitgekeerd.
Het WereldPlan van Spaarbeleg is te vergelijken met producten als de Fundex-koopsom van Amev en de AEX-gerelateerde koopsompolissen van bijvoorbeeld VSB, Ohra en Zwitserleven. Verschil is het ontbreken van een uitkering in lijfrenten. Daardoor kent WereldPlan ook geen fiscaal voordeel bij aanschaf van het product.

Reageer op dit artikel