nieuws

Korteland (UAP-NieuwRotterdam) en Van Holten (AXA Leven) stappen

Archief

op

Bestuursvoorzitter Peter Korteland stapt per 1 juli op bij UAP-NieuwRotterdam. Ook algemeen directeur Martin van Holten van AXA Leven zal per die datum zijn functie neerleggen. De nieuwe topman van deze fusiecombinatie wordt Pierre Lefèvre van AXA Groep.
Korteland is bijna 36 jaar werkzaam geweest voor UAP-NieuwRotterdam, waarvan het grootste deel bij de toen nog zelfstandige maatschappij Nieuw-Rotterdam. Zijn terugtreden is op eigen verzoek en in overleg met de aandeelhouders Royale Belge en AXA, maar mag niet los worden gezien van de voorgenomen integratie van UAP-NieuwRotterdam en AXA Leven.
“Sinds 1989 heb ik zeven aandeelhouderswisselingen meegemaakt, een achtste is mij te veel. Bovendien wordt de AXA-organisatie anders aangestuurd dan ik bij UAP-NieuwRotterdam gewend ben geweest, dus dat is het beter dat een AXA-man als Lefèvre het overneemt.”
Adviseur
Anders dan Korteland zal Van Holten (57) niet meteen vertrekken bij AXA Leven/UAP-NieuwRotterdam. Naar verluidt zal hij voorlopig aanblijven als adviseur van de fusiecombinatie.
Van Holten die sinds september 1987 in dienst van AXA Leven is, wil zelf zijn terugtreden noch bevestigen, noch ontkennen. “Ik heb nog acht jaar te gaan. De kans is het grootst dat ik die periode volmaak bij AXA, want het is een hele leuke organisatie.”
Onderzoek
Aankomend bestuursvoorzitter Lefèvre (42) vervulde diverse functies binnen de AXA Groep, laatstelijk als bestuursvoorzitter van AXA Insurance Company in het Verenigd Koninkrijk.
Sinds november vorig jaar hield Lefèvre zich bezig met een intensief onderzoek bij AXA Leven en UAP-NieuwRotterdam naar de mogelijkheden van een fusie. Hij mag de fusie nu zelf (bege)leiden. “Wanneer en hoe deze fusie formeel tot stand wordt gebracht en hoe de bestuursstructuur eruit gaat zien, is nog onderwerp van gesprek”, zegt een woordvoerder.
Hij verwacht dat er binnen enkele weken nadere mededelingen daarover naar buiten komen.
Pierre Lefèvre
Martin van Holten
Peter Korteland

Reageer op dit artikel