nieuws

Koopsompolis Ohra te sluiten op Internet-site

Archief

Ohra biedt bezoekers van haar Internet-site de mogelijkheid om een koopsompolis te sluiten.

Op de Ohra-site is niet alleen een offerte aan te vragen van het Kapitaal Plus Plan – een koopsom met gegarandeerd eindkapitaal – maar ook daadwerkelijk een polis te sluiten. De site-bezoeker krijgt de koopsompolis thuisgestuurd en heeft dan nog twee weken bedenktijd.
Het is de eerste keer dat Ohra via Internet het sluiten van een koopsompolis mogelijk maakt. Voorheen was dat al wel mogelijk voor een reisverzekering. Binnenkort verwacht de direct-writer ook autoverzekeringen via de Ohra-site te verkopen. “Alles wat telefonisch afgehandeld kan worden, kun je ook eenvoudig via Internet aanbieden”, aldus Internet-marketeer Edwin Basten.
“Op termijn willen we al onze producten via deze weg gaan verkopen. Maar op dit moment zijn bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringen of AEX-gelinkte koopsommen nog wat te gecompliceerd voor verkoop via Internet.”
Eerste
Ohra is overigens niet de eerste die site-bezoekers de mogelijkheid biedt een koopsomproduct te sluiten. Op de site van Zilveren Kruis is dat al sinds november vorig jaar mogelijk met het ZK Aandelen Plan.
Sinds kort kan ook een fractiewaardeberekening gemaakt worden, met behulp van voorbeeldrendementen. Zilveren Kruis houdt zich daarbij aan de ‘code Rendement en Risico’.
Op koopsomgebied is verder nog direct-writer Beon actief op Internet. Op de Beon-site zijn berekeningen te maken. Daadwerkelijk sluiten van de polis is niet mogelijk.

Reageer op dit artikel