nieuws

Koopsompolis Ohra: rendement EOE-index + 25%

Archief

Ohra heeft een koopsompolis op de markt gebracht waarbij de maatschappij na een looptijd van 15 jaar een winstpercentage (rendement) op het belegd bedrag garandeert dat gelijk is aan de stijging van de ‘Amsterdam EOE-index’ gedurende de looptijd, plus 25 procent over deze stijging.

Het produkt is gedoopt: Index Plus Koopsompolis.
Op de koopsom wordt bij storting 8% voor kosten en risicopremie in mindering gebracht. De rest wordt belegd. Gedurende de looptijd worden geen beheerkosten in rekening gebracht.
De ‘Amsterdam EOE-index’ van de optiebeurs (European Option Exchange) is opgebouwd op basis van de koersontwikkeling van een pakket aandelen van 25 Nederlandse ondernemingen waarin op de effectenbeurs in Amsterdam het actiefst gehandeld worden. Sinds de start van de index op 1 januari 1983 is de stijging per jaar gemiddeld 13% geweest, aldus Ohra.
Mocht de index op de einddatum lager zijn dan bij aanvang van de verzekering (in dat geval levert ook de 25% extra niets op), ontvangt de verzekerde gegarandeerd de inleg terug.
Tussenpersonen
Het komt volgens een woordvoerder voor dat Ohra zaken doet met tussenpersonen. “Als er bij tussenpersonen belangstelling bestaat, houden wij de deur open. We betalen hen geen percentage provisie maar een vergoeding voor de verkoopinspanning. We willen niet twee prijzen hanteren voor hetzelfde produkt”.

Reageer op dit artikel