nieuws

Koophuisnet met databank

Archief

Koophuisnet Nederland is 24 september van start gegaan. Staatssecretaris Tommel van VROM stelde het informatiesysteem in werking waarin gegevens over te koop staande woningen zijn opgeslagen.

Vereniging Eigen Huis en het Kadaster zijn de initiatiefnemers van Koophuisnet Nederland. De Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en de Vereniging Bemiddeling Onroerend goed (VBO) behoren tot de deelnemers van Koophuisnet, waardoor Koophuisnet al zeshonderd aangesloten leden heeft.
De gegevens van de databank zijn toegankelijk voor alle belangstellenden, zoals makelaars, aspirant-kopers en bouwondernemers. Woningbezitters kunnen hun woning voor f 95 bij Koophuisnet te koop aanbieden via het postkantoor of via een aangesloten makelaar of vastgoedadviseur. Als de woningverkoper al staat ingeschreven bij een makelaar die niet bij Koophuisnet is aangesloten, worden belangstellenden voor bezichtiging naar de desbetreffende makelaar doorverwezen.
Er is een speciale applicatie voor nieuwbouwprojecten ontwikkeld in overleg met het Bouwfonds Woningbouw van Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Een informatiepakket met informatieformulier en entreeformulier om het huis aan te melden zijn bij Koophuisnet aan te vragen op tel.nr. 026-44.52.222.
Toegankelijk
De woninggegevens zijn oproepbaar via RTL-teletekst of telefonisch; via Videotex of via de aangesloten makelaars zijn ook foto’s van de woning verkrijgbaar. Koophuisnet hoopt binnen afzienbare tijd op Internet toegankelijk te zijn. In het najaar kan Koophuisnet bij Hypotheekvisie en bij vestigingen van de Hypotheker worden geraadpleegd.
Koophuisnet Nederland verwacht dat binnen enkele maanden de databank tienduizend woningen zal bevatten. Komend jaar wordt gerekend op een sterke stijging van dat aantal.
De directie wordt gevoerd door F.T.J. Janssen, die afkomstig is van het Kadaster. Op het ogenblik zijn zeven werknemers bij Koophuisnet werkzaam. Ed Nijpels, algemeen directeur van De Twaalf Provinciën, is voorzitter van de raad van commissarissen van Koophuisnet Nederland.
Het vignet van Koophuisnet Nederland

Reageer op dit artikel