nieuws

Koolhaas (ING) gaat stoppen met verzekeringsactiviteiten

Archief

Koolhaas Verzekeringen, onderdeel van de ING groep, stopt eind dit jaar met zijn bedrijfsactiviteiten. De schademaatschappij accepteert al geen nieuwe verzekeringsrisico’s meer. 

Het opheffen van Koolhaas Verzekeringen werd vorig jaar al duidelijk toen het contract met volmachtbedrijf Vandien (Alphen a/d Rijn) werd opgezegd en nieuwe risico’s niet meer mochten worden geaccepteerd. “Er is overleg geweest met De Nederlandsche Bank en alle rechten en verplichtingen zullen in de komende tijd worden overgedragen aan een andere verzekeringsmaatschappij”, aldus de directie van Koolhaas in een toelichting op de jaarcijfers. Het nettoresultaat van Koolhaas beliep vorig jaar € -24.000 (-56.000) bij een premieomzet van € 825.000 (778.000), waarvan de helft uit autoverzekeringen. De maatschappij is verder actief in brand- en overige variaverzekeringen. Met de verkoop van zorgverzekeringen was de maatschappij begin 2000 gestopt; de portefeuille is toen overgesloten naar NN. 
Vorig jaar liquideerde ING ook de activiteiten van een ander dochterbedrijf, De Zeven Provinciën en diens herverzekeringsdochter Transatlantica. De afwikkeling van deze schadeportefeuille werd toen overgedragen aan herverzekeraar ING Re.

Reageer op dit artikel