nieuws

Koersplan-affaire sleept zich voort

Archief

Aegon heeft nog altijd geen oplossing kunnen vinden in het conflict met enkele duizenden Koersplan-houders.

Aegon – moeder van het onder vuur liggende Spaarbeleg – is al sinds april in gesprek met mr. Jurjen Lemstra, de advocaat die niet alleen optreedt uit naam van de Stichting Spaardersbelangen, maar ook namens de Consumentenbond. De Stichting wordt gesteund door zo’n zevenduizend donateurs (allen Koersplan-houder).
Inzet van het overleg tussen Lemstra en Aegon is een nieuwe schikking, in de vorm van hogere afkoopwaarden en eventueel terugbetaling van overlijdensrisicopremies. Het eerste Aegon-voorstel, conform het advies van de Ombudsman Spaarkas, werd door Lemstra maart dit jaar afgewezen. Als partijen tot een schikking komen, profiteren daar alleen de donateurs van de Stichting Spaardersbelangen van. Komt het niet tot een schikking, dan stapt Lemstra hoogstwaarschijnlijk naar de rechter en kan een algemeen geldende uitspraak volgen.

Reageer op dit artikel