nieuws

KNAC Services wil meer gaan doen in woonverzekeringen

Archief

De portefeuille autoverzekeringen die is bemiddeld door KNAC Services, dochter van de ANWB, is per 1 november overgegaan van Allianz naar UVM (eveneens ANWB). KNAC ziet met UVM mogelijkheden om meer woonverzekeringen te gaan verkopen.

KNAC Services, gevestigd in Den Haag, is het intermediairbedrijf dat is gelieerd aan de gelijknamige vereniging van autobezitters. Het grootste deel van de achtduizend polissen tellende portefeuille betreft oldtimerverzekeringen, die KNAC onder eigen label aanbiedt.
De portefeuille was sinds 1985 ondergebracht bij Allianz. Volgens hoofd Assurantiën Kees de Regt is de overdracht niet onder druk van UVM tot stand gekomen: “We horen wel allebei bij de ANWB, maar we zijn volledig onafhankelijk. Als onze leden hadden gezegd dat we de portefeuille bij Nationale-Nederlanden hadden moeten onderbrengen, hadden we het ook gedaan. We hebben een goede verhouding met Allianz, dus daar ligt het niet aan.”
Meer mogelijk
Reden voor de overstap naar UVM is dat daar meer mogelijkheden worden geboden aan de verzekerden: “Met Salesgarant kunnen polishouders bijvoorbeeld zelf online mutaties doorvoeren. Daarnaast biedt UVM lagere eigen risico’s, drie jaar nieuwwaarde- en drie jaar dagwaardegarantie, een uitgebreide vervangendvervoerregeling en premiedifferentiatie naar aantal kilometers.” Verzekerden kunnen zelf kiezen of ze een polis sluiten met schadesturing. “Veel klanten hebben een band met hun eigen garagehouder en willen dan liever daar naartoe voor reparaties.”
In de portefeuille zitten over het algemeen duurder dan gemiddelde auto’s, zegt De Regt. “In dat duurdere segment kunnen wij nu één doorsnee-premie bieden.”
Volgens De Regt zijn de wijzigingen vooral aantrekkelijk voor ‘gewone’ auto’s. “Oldtimerbezitters sluiten vaak ook hun overige gezinsauto’s bij ons. We groeien ook voornamelijk dankzij de reguliere personenauto’s.”
Pakket
KNAC Services wil meer aan cross-selling gaan doen. Daartoe wordt met UVM gesproken over het aanbieden van een pakketverzekering waarin de autoverzekerde ook zijn woonverzekeringen kan onderbrengen. “We willen een combinatie maken met ’t Huis Pakket, dat ook door Unigarant wordt aangeboden.”
De Regt noemt zijn bedrijf de oudste tussenpersoon op het gebied van autoverzekeringen. “Al in 1898 sloot de KNAC autoverzekeringen voor de aangesloten leden, die tot de eerste autobezitters hoorden. Ik denk zelfs dat wij de eerste waren met een merkpolis: in 1926 boden wij al een Ford-polis, die werd ondergebracht bij Zurich.”

Reageer op dit artikel