nieuws

Kluwer neemt NVA en NBVA OFA-opleiding uit handen

Archief

De Opleiding Financieel Adviseur (OFA), opgezet door NVA, NBVA en Ecabo met subsidie van de overheid, wordt door uitgeverij Kluwer in de markt gezet.

Beide brancheorganisaties zien er geen brood in om de opleiding zelf te exploiteren. Voor het ontwikkelen van de opleiding werd destijds een beroep gedaan op de subsidieregeling Scholingsimpuls van het ministerie van Economische Zaken voor een bedrag van _ 560.000. Daarmee werd 70% van de totale projectkosten, groot _ 800.000, gesubsidieerd. Het resterende bedrag moest opgehoest worden door NVA en NBVA. De exploitatiekosten van de opleiding waren niet inbegrepen.
De brancheorganisaties hebben nu een commerciële partner gevonden in uitgeverij Kluwer, die de OFA-opleiding onder de naam ‘Kluwer e-studies’ in de markt gaat zetten.
Volgens NBVA-woordvoerder Joeri van Looijen is Ecabo niet buitenspel gezet in het traject. “Ecabo is een belangrijke partner geweest bij de ontwikkeling van de opleiding, maar is geen formele partner in dit traject. Hun onlangs opgerichte Exameninstituut Beroepsonderwijs Financiële Sector (EBFS) zal wel examens afnemen voor de WFD-modules die aangeboden worden.”
Korting
Tot en met 1 januari 2007 biedt Kluwer 10% korting op elk van de zes aangeboden WFD-modules. Daarbovenop ontvangen leden van de NVA en NBVA een korting van 15%. Deze korting loopt ook na 1 januari door.
De opleiding is gebaseerd op e-learning via de eigen pc en zal interactief zijn. Wel blijft persoonlijke begeleiding door een docent mogelijk. Een zelftest vormt de basis en geeft aan waar nog hiaten liggen in de kennis.
Inschrijven en meer informatie is te verkrijgen via de website www.kluwer.nl/e-studies.
Niels Mourits (NVA, midden) en Wilbert Schellens (NBVA).

Reageer op dit artikel