nieuws

KLM samen met ACE in verzekeringen

Archief

Op de website www.klm.nl kan sinds vorige week een KLM-reisverzekering worden gesloten. Het product is ontwikkeld in samenwerking met ACE Europe.

Naast de gebruikelijke dekkingen biedt de polis een dekking voor gemiste vluchten en een vergoeding voor extra kosten, gemaakt in verband met vertraging van vluchten en bagage. Daarbij moet de vluchtvertraging minimaal vier uur bedragen. Wie de polisvoorwaarden wat grondiger leest, ziet dat voor chartervluchten een minimale vertraging geldt van acht uur.
Daisy Saelens van ACE: “Reizigers die een chartervlucht nemen, zijn meestal voorbereid op een vertraging. Charters lopen over het algemeen ook vaker vertraging op, omdat lijnvluchten voorgaan. Andere verzekeringen die deze dekking hebben, maken ook dit onderscheid. Wanneer veel verzekerden bezwaar maken omdat zij deze bepaling over het hoofd hebben gezien, zullen wij dit uiteraard duidelijker in de voorwaarden naar voren brengen.”
Vernieuwend
Het vernieuwende van de polis is de dekking voor de gemiste vlucht: “Reizigers die door omstandigheden hun vlucht missen, krijgen van ons een vergoeding voor de transport- en verblijfskosten die gemaakt moeten worden om alsnog op hun bestemming te komen”, aldus Saelens. Pechvogels krijgen een bedrag van 700 euro (f 1542,60) vergoed, mits de vlucht buiten hun schuld is gemist.
De verzekering kan, naast online, worden gesloten via het callcenter of de ticketoffices van KLM, ook wanneer een vlucht is geboekt bij een andere luchtvaartmaatschappij. Enige voorwaarde is dat de reiziger in Nederland woont. KLM wil de verzekering op korte termijn ook in andere Europese landen gaan verkopen. Bij calamiteiten kunnen verzekerden contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale, opererend onder de naam KLM Rescue.
Het is niet de eerste keer dat ACE een reisverzekering aanbiedt via een luchtvaartmaatschappij. Japanners kunnen via internet hun reis bij ACE verzekeren via KLM-partner Northwest Airlines. “We zien toch dat het gebruik van internet beetje bij beetje toeneemt. Belangrijk is wel dat je de juiste doelgroep kiest. In de Verenigde Staten sluit bijna niemand een reisverzekering af. In Nederland doet bijna iedereen dat.” ACE verzorgt al een ongevallenverzekering voor het KLM-personeel.
Bij chartervluchten keert de KLM-polis pas uit bij een vertraging van minimaal acht uur.

Reageer op dit artikel