nieuws

Kleine zorgverzekeraars weer de beste

Archief

Wederom scoren de kleine en regionale zorgverzekeraars beter dan de grote(re) verzekeraars. Dat stelt Independer aan de hand van een onderzoek onder 15.000 klanten over een periode van ruim negen maanden.

De zorgverzekeraars konden beoordeeld worden op ‘klaarstaan voor de klant’, ‘beloften nakomen’, ‘afhandeling van declaraties’ en ‘bereikbaarheid’.
Zorgverzekeraars krijgen gemiddeld een 6,8 van hun klanten. De verzekeraars De Amersfoortse, De Friesland en OZF Achmea scoorden het hoogst met een 7,5. Onderaan de lijst bungelen Menzis (6,4), Confior (6,2) en AnderZorg (6,1). Alledrie uit de Menzis-stal. Dat AnderZorg niet goed scoort op (telefonische) bereikbaarheid is logisch, zo merkte Menzis-topman Roger van Boxtel eerder al eens op: “Het is een internetverzekeraar”.
Opvallende afwezige
Independer noemt de afwezigheid van ONVZ in de top 3 “opvallend”. De Houtense zorgverzekeraar scoort nog altijd gemiddeld een 7,2, maar kwam terecht op een achtste plek. De lagere klassering is vooral te danken aan het cijfer 6,2 op het onderdeel ‘belofte nakomen’. Nationale-Nederlanden, dat zijn zorgportefeuille bij ONVZ heeft ondergebracht, staat één plek hoger en scoort voor ‘beloften nakomen’ een 7,1.
De eerste echte grote verzekeraar, CZ, is op een veertiende plek terecht gekomen met het cijfer 6,9. Zilveren Kruis Achmea staat op een 23e plek met een 6,5.
IZA en IZZ, beide uit de Uvit-stal, staan respectievelijk op een negende en tiende plek. Univé staat op vijftien.

Reageer op dit artikel