nieuws

Kleine jaarwinst voor Erasmus

Archief

Verzekeraar Erasmus verwacht over 2004 een nettowinst te behalen van € 1,1 mln, meldt moeder Wüstenrot & Württembergische. “De sanering is succesvol”, zegt de Duitse moeder. In 2003 leed Erasmus nog een verlies van € 1,8 mln en een jaar eerder was dit verlies zelfs € 19,4 mln. “Concentratie op profijtelijke zaken en makelaars hebben Erasmus teruggebracht in de winstzone”, is het commentaar. Directielid Ronald Ketellapper voegt daar desgevraagd aan toe dat het schaderesultaat bij een dalende omzet is verbeterd. “Beide zijn te danken aan de sanering van de schadeportefeuille.” In Leven realiseerde Erasmus “een forse plus” tot meer dan € 100 mln premieomzet, tegen € 71,6 mln een jaar eerder.

Moeder Wüstenrot & Württembergische heeft onlangs het beursgenoteerde onderdeel Württembergischen und Badischen Versicherungs AG verkocht. “Dat was al jaren een optie, maar eerst moest het bedrijf succesvol worden gesaneerd en dat is intussen gelukt”, zo luidt het commentaar. Ketellapper ontkent dat eenzelfde scenario is geschreven voor Erasmus. “Voorzover ons bekend zijn er geen plannen om Erasmus te vervreemden.”

Reageer op dit artikel