nieuws

Klein succes voor slachtoffer van whiplash op whiplash

Archief

Een man die binnen 22 maanden twee keer bij een aanrijding whiplashletsel opliep, heeft hangende een kort geding, nu ook van de ‘tweede’ verzekeraar een voorlopige uitkering ontvangen, zo meldt het Gelders Dagblad.

De man liep in januari 1993 bij een aanrijding een whiplash op en raakte gedeeltelijk arbeidsongeschikt. De schuldige was verzekerd bij VVAA. In oktober 1994 werd hij opnieuw aangereden, ditmaal door een verzekeringnemer van Centraal Beheer.
Centraal Beheer wijst de claim af, omdat alle schade een gevolg zou zijn van het eerste ongeluk. Op het moment van het tweede ongeluk had hij volgens deze maatschappij al geen enkel ‘verdienvermogen’ meer. Van VVAA (eerste ongeluk) had hij een voorschot van f 55.000 ontvangen.
Vonnis aangehouden
Afgelopen donderdag diende in Zutphen een kort geding tegen Centraal Beheer. “Die tweede botsing heeft mijn invalide situatie alleen maar verergerd. Sindsdien moet mijn vrouw mij met allerlei dingen helpen”, aldus de man.
Zijn eis luidde een voorschot van f 50.000. Centraal Beheer bood tijdens het kort geding f 15.000 aan als ‘mogelijk’ voorschot. De rechter suggereerde bij wijze van compromis f 25.000. Voorts raadde hij de verzekeraars en het slachtoffer aan om de koppen bij elkaar te steken om tot een oplossing te komen. In afwachting daarvan is het vonnis aangehouden.

Reageer op dit artikel