nieuws

Kleijnenberg onderstreept belang arbeidsdeskundige

Archief

Bij een goede samenwerking tussen arbeidsdeskundige en verzekeraar heeft zowel de verzekeraar als de cliënt baat. Deze win-winsituatie werd door mr. Erno Kleijnenberg, bestuurslid van De Goudse, onderstreept tijdens de uitreiking van certificaten aan een groep volgers van de SVV-cursus Arbeidsdeskundige.

Kleijnenberg wees erop dat intensief en persoonlijk contact met een arbeidsongeschikte met name in een vroeg stadium van groot belang is. “Juist dan is een steun in de rug voor de arbeidsongeschikte het meest effectief, omdat de cliënt zich nog niet heeft neergelegd bij zijn situatie.”
Er ligt volgens hem een belangrijke en verantwoordelijke taak op de schouders van de arbeidsdeskundigen. Zij dienen dan ook over vele kwaliteiten te beschikken, omdat ze feitelijk tevens optreden als acceptant, schaderegelaar en reïntegratiedeskundige.
De cursus
De SVV organiseert ook dit jaar de specialistische opleiding Arbeidsdeskundige. Hierbij maakt zij gebruik van docenten uit de praktijk en wordt het instituut ondersteund door een stuurgroep met vertegenwoordigers van maatschappijen en schaderegelingsbureaus.
De cursus bestaat uit 22 lesdagen en een vijfdaagse stage. De opleiding wordt afgesloten met een individuele toets aan de hand van een praktijkopdracht. Meer informatie over deze cursus bij de SVV: Nynke Miedema, tel. 030-265.11.47.
Een nieuwe groep bezitters van het certificaat van de opleiding Arbeidsdeskundige, v.l.n.r. P. Cool (zelfstandig adviseur), R. Altena (Cadans), F. van Bussel (Centraal Beheer), mevr. C. Jacksteit (Nationale-Nederlanden), P. Spanjer (Cadans), A. Goud (ZLM), M. Vraets (ZVN), mevr. R. Ravesteijn (Terzet), J. van Dalen (Cadans), M. van Dijk (GAB Robins Takkenberg), R. Heling (Heling & Partners), mevr. B. Bout-Turfboer (Cunningham Boschman), H. Davids (GAK), J. Janssen (Nationale-Nederlanden), mr. Erno Kleijnenberg (lid raad van bestuur De Goudse) en Chris Mijnarends (directeur SVV).

Reageer op dit artikel