nieuws

Kleijnenberg directievoorzitter ONVZ

Archief

Erno Kleijnenberg (54) volgt per 1 oktober Dick van Boven op als algemeen directeur van ziektekostenverzekeraar ONVZ en tegelijkertijd wordt hij voorzitter van de raad van bestuur van ONVZ Holding. Van Boven (62) gaat met pensioen. Bij zijn afscheid bij De Goudse eind vorig jaar zei Kleijnenberg nog “leuke dingen te gaan doen en van het leven te genieten”. Volgens hem past deze functie daar precies in. “Ik was niet van plan om nog in een dergelijke functie te stappen, maar toen ik door ONVZ benaderd werd, kon ik geen nee zeggen. Maar zowel ONVZ als de functie bij ONVZ zijn zeer uitdagend”,  verklaart Kleijnenberg zijn stap. 

Per 1 september treedt Kleijnenberg in dienst van ONVZ en op 1 oktober zal hij officieel het roer overnemen. Kleijnenberg is geen onbekende in de ziektekostenwereld. Hij begon zijn loopbaan bij het Verbond van Verzekeraars, waar hij van 1975 tot 1984 werkzaam was. Vervolgens trad hij in dienst bij Goudse Verzekeringen, waar hij in 1997 toetrad tot de raad van bestuur en in 2002 de functie van vice-voorzitter innam. Verder is Kleijnenberg voorzitter van het Sectorbestuur Zorg bij het Verbond van Verzekeraars. 
Naast de directiebenoeming is Hans Lammers (financieel directeur) benoemd tot vice-voorzitter van de raad van bestuur. Verder zijn Jean-Paul van Haarlem en Frans van Rijn benoemd in de raad van bestuur. Zij waren al statutair directeur. “Met deze benoemingen krijgen de verschillende organen binnen het ONVZ-concern een eenduidige leiding. Daarmee is alles gelijk getrokken”, zegt algemeen directeur Dick van Boven.

Reageer op dit artikel