nieuws

Klaverblad zet punt achter cascodekking bromfietsen

Archief

Wegens relatief grote verliezen, heeft Klaverblad voor de meeste soorten bromfietsen een punt gezet achter de cascoverzekering.

De maatschappij accepteert sinds kort alleen nog cascoverzekeringen van snorfietsen, waaronder de zgn. Spartamet. Bij de aansprakelijkheidsverzekering van bromfietsen zijn de resultaten bevredigend, zodat het wa-tarief per 1 mei a.s. ongewijzigd blijft.
Ook autopolis duurder
Na de categorie personenauto’s heeft Klaverblad nu ook de premies voor bestelauto’s verhoogd.
Voor de regio’s 1, 2 en 3 wordt de wa-premie 18% duurder, de volcasco-premie 10% en de beperkt casco-premie 25%. Bovendien gaat ook voor bestelwagens een afzonderlijk tarief voor regio 4 gelden.
De premies voor vrachtauto’s (alleen eigen vervoer), winkelwagens, kampeerauto’s en motoren worden niet gewijzigd.
Anti-diefstalmaatregelen
Per 1 maart heeft de onderlinge preventiemaatregelen voorgeschreven om de diefstal van personenauto’s tegen te gaan. Twee groepen personenauto’s worden onderscheiden:
-bijzonder diefstalgevoelige auto’s, zoals extra aantrekkelijke uitvoeringen (cabriolets, GSI- en GTI-uitvoeringen) en auto’s vanaf f 75.000,
-diefstalgevoelige auto’s, waaronder auto’s met het bouwjaar 1992 of later en met een nieuwwaarde van f 45.000 of meer.
Voor de eerste groep geldt de aanwezigheid van een goedgekeurd beveiligingsinstallatie C2 of C3 voor de risico’s van diefstal, joyriding, verduistering en oplichting. De tweede groep auto’s moet voor deze risico’s met een startonderbrekingssysteem zijn uitgerust; anders geldt een extra eigen risico van f 700 bovenop het standaard eigen risico van f 300. Is de auto voorzien van een beveiligingsinstallatie C2 of C3 vervalt ook het standaard eigen risico.

Reageer op dit artikel