nieuws

Klaverblad wijzigt regio-indeling

Archief

Wegens de goede resultaten verlaagt Klaverblad in diverse regio’s de tarieven voor autoverzekeringen. Tevens wordt de volledige cascodekking in verschillende gevallen goedkoper.

Klaverblad verlaagt de volledige cascodekking voor regio 1 met maximaal 7%; die van regio 3 met maximaal 10%. De WA-premies en premies voor beperkt casco blijven ongewijzigd.
Het zakelijk autogebruik in regio 4 kent geen toeslag van 15%, integenstelling tot de overige regio’s. Het betreft in dit geval WA- en volledig cascoverzekeringen.
Tot de gebieden die met ingang van vorige maand in een gunstiger regiotarief vallen behoren delen van en rond Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook automobilisten in verschillende gebieden in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant zijn goedkoper uit. Het voormalig mijngebied in Zuid-Limburg valt per februari van dit jaar in de duurste tariefgroep.
Caravan
Ook de caravans delen in de goede resultaten. Klaverblad verlaagt de premies voor toercaravans. De uitgebreide dekking voor caravans tot vijf jaar oud is vastgesteld op 1,5% (1,6%) van de oorspronkelijke waarde.
De standaarddekking voor caravans van vijf jaar en ouder wordt met 0,2% verlaagd. De premie voor caravans van vijf jaar oud bedraagt 2,1% (2,3%) van de dagwaarde. Dit percentage loopt geleidelijk op tot een premie van 3,3% (3,5%) van de dagwaarde voor caravans van negen jaar en ouder.
Bromfiets
Voor bromfietsers gelden dezelfde regio-aanpassingen als voor motorvoertuigen. De tarieven voor regio 1 en 2 zijn gelijkgeschakeld. Deze samenvoeging gold reeds voor snorfietsen, maar nog niet voor automaten en versnellers. Bromfietsers in regio 1 moeten derhalve iets meer betalen, bromfietsers in regio 2 zijn iets goedkoper uit. Scooterrijders zijn bijna altijd duurder uit, omdat Klaverblad voor het eerst een indeling maakt tussen scootermodellen en gewone bromfietsen. Gezien “de ervaringen in het verleden” vraagt Klaverblad hogere premies aan scooterberijders dan aan de bestuurders van ‘klassieke’ snor- en bromfietsen.

Reageer op dit artikel