nieuws

Klaverblad verhoogt premie toercaravans

Archief

Klaverblad verhoogt per 1 juni a.s. de premies voor nieuwe toercaravanverzekeringen met circa 15%.

De premieverhoging is volgens Klaverblad noodzakelijk om de stijgende schadelast in de toercaravantekening op te vangen. “Zoals bij de meeste maatschappijen zijn de resultaten onbevredigend geweest”, stelt de verzekeraar in een circulaire aan het intermediair.
De uitgebreide dekking voor toercaravans niet ouder dan vijf jaar kost volgende maand f 1,60% van de cataloguswaarde. De standaard dekking voor caravans van vijf jaar bedraagt 2,30% van de dagwaarde, en stijgt telkens met f 0,30% voor elk jaar ouder. Voor toercaravans van 9 jaar en ouder is het tarief f 3,50% van de dagwaarde.
De premie voor de (meeverzekerde) inventaris bedraagt f 1,50% van de nieuwwaarde.
In de nieuwe polisvoorwaarden wordt ook vastgelegd, dat de verzekerde verplicht is ‘voldoende zorg’ aan diefstalpreventie.
Sonds kort werkt Klaverblad samen met twee nieuwe autoruitherstelbedrijven: Novus en Autotaalglas.

Reageer op dit artikel