nieuws

Klaverblad maakt wa-dekking personenauto’s tot 10% duurder

Archief

Klaverblad gaat per 1 april de autopremies aanpassen. Onder meer wordt de wa-dekking 5% tot 10% duurder. Tevens worden andere voorwaarden gewijzigd.

De wa-premie gaat 5% omhoog in de goedkoopste regio 1, en wordt 10% duurder in alle overige regio’s. De premies voor de beperkt casco-dekking worden in de regio’s 2 en 4 met 20% opgetrokken, in regio 3 met 7% verhoogd, en in regio 1 niet gewijzigd. De volledig cascodekking worden in regio 1 en 3 met 3% verlaagd voor zover het auto’s betreft met een catalogusprijs tot f 40.000. In regio 2 wordt de cascopremie niet veranderd, en in regio 4 gaat deze met 10% omhoog.
De afzonderlijke tarieven voor auto’s met meer dan 5.000 kilometer per jaar zakelijk gebruik en auto’s met een totaal van meer dan 25.000 kilometer per jaar zijn komen te vervallen. In plaats daarvan geldt voor deze auto’s het gewone particuliere tarief met een toeslag van 15%.
Bestel- en vrachtauto’s
De resultaten in de bestelautotekening (tot 3.500 kilo) zijn volgens Klaverblad dermate slecht dat de wa-premie met gemiddeld 15% moet worden verhoogd en het tarief voor de volledig cascodekking met gemiddeld 8%.
Voor vrachtwagens (boven 3.500 kilo) gaan de wa-premies met 10% omhoog in regio 3 en 4. De volledig cascotarieven worden verlaagd met 20% in regio 1 en 2, en met 10 in regio 3 en 4.
Het eigen risico voor bestel- en vrachtwagens voor schade onder de volledig cascodekking wordt opgetrokken tot f 500 (was f 300).

Reageer op dit artikel