nieuws

Klaverblad beloont betere autorijder

Archief

Klaverblad gaat soepeler voorwaarden hanteren voor de betere autorijder. Ook zijn de voorwaarden van de opstal-, inboedel- en caravanverzekering aangepast.

De ‘betere’ autorijders is volgens Klaverblad sterk vertegenwoordigd in haar portefeuille waarover vorig jaar een technisch resultaat van f 8,3 (4,0) mln werd geboekt bij een premie-inkomen van f 76,4 (71,0) mln.
Voor automobilisten uit deze doelgroep die op trede 13 of hoger zijn ingeschaald, wordt het eigen risico van f 300 geschrapt, zowel bij beperkt als volledig casco-dekking. Op deze manier verwacht Klaverblad de betere autorijders aan zich te kunnen blijven binden.
Voor stacaravans heeft de onderlinge de uitsluiting voor schade door diefstal of vandalisme aan kijk- en luisterapparatuur laten vallen. Voortaan geldt er een beperkte dekking tot f 500 per gebeurtenis, waarbij de schade-uitkering op basis van dagwaarde plaats heeft.
Opstal/inboedel
De glaspremie voor woonhuizen tot f 250.000 verzekerd bedrag is niet langer opgenomen in de brandpremie. Volgens Klaverblad komt het vaker voor dat woonhuizen een herbouwwaarde van boven de f 250.000 hebben. Daarom hanteert de maatschappij voortaan een aparte glaspremie van 20 cent per f 1.000 verzekerd kapitaal met een maximum van f 50.
De opstalpremies zijn gewijzigd. Het laagste tarief geldt nu voor alle woonhuizen gebouwd na 1945. De opstalpremie varieert nu van 60 cent tot en met een gulden per f 1.000 verzekerd kapitaal voor woonhuizen (steen/hard).
Bij de inboedelverzekering heeft Klaverblad opnieuw enkele postcodegebieden overgeheveld naar goedkopere regio’s. Ook is de premietoeslag voor houtskeletbouw komen te vervallen.

Reageer op dit artikel