nieuws

Klassiekerspecialist Hoflake ten onder aan huurschuld

Archief

De Hoflake Adviesgroep in Hoevelaken is eind januari op verzoek van schuldeiser Laurus failliet verklaard. Het ging daarbij om een huurschuld. De portefeuille klassiekerverzekeringen was eind vorig jaar overgedragen aan NAG in Harderwijk.

De Hoflake Adviesgroep was tot april 2003 eigendom van Hans van Raai, die ook nadien directeur bleef. De nu 24-jarige Sebastiaan van Raai was ten tijde van het faillissement enig aandeelhouder.
Het bedrijf had zich onder meer toegelegd op de verzekering van klassieke (Franse) auto’s. Die portefeuille, waarvan Avéro Achmea als risicodrager fungeert, is kort voor de jaarwisseling overgedragen aan de Nederlandsche Assurantie Groep (NAG) uit Harderwijk Volgens directeur Boerman van NAG omvatte de portefeuille 4.200 verzekeringen.
Bij die klassieke auto’s werden als labels gehanteerd: CitroKlassiek (Citroën), LionKlassiek (Peugeot) en RenaultKlassiek. Onder de naam Klassiek Totaal Verzekeringen zullen de activiteiten worden voortgezet. Hans van Raai is nog wel aan het bedrijf verbonden. “Niet in loondienst, maar als adviseur”, aldus Boerman.

Reageer op dit artikel