nieuws

Klap-Des Bouvrie wil met Windig naar dubbele omzet

Archief

Assurantiemakelaar en pensioenadviseur Klap-Des Bouvrie & Bredius in Amsterdam neemt per 1 januari plaatsgenoot Windig Assurantieadviseurs over.

Klap-Des Bouvrie ziet de overname van NVA-lid Windig (bijna 8.000 relaties en negentien medewerkers) als een eerste stap naar omzetverdubbeling in 2009.
Klap-Des Bouvries streeft naar een plaats bij de vijftig grootste tussenpersonen van Nederland. In 2006 kwam het intermediairbedrijf uit op een provisie-omzet van _ 3,6 mln in 2006, goed voor de 98e plaats in de ranglijst van intermediairbedrijven in het AM Jaarboek. “Alleen door een grotere en sterkere speler te worden, kunnen wij de noodzakelijke investeringen in mankracht, dienstverlening en organisatie rond krijgen en onze inkoopfunctie handhaven”, aldus Jan Willem Bredius, een van de vier vennoten van Klap-Des Bouvrie & Bredius.
“Vandaar dat wij onze strategie en ons beleid hebben bijgesteld en onze volmachtinspanningen gaan intensiveren. Daarnaast blijven we geïnteresseerd in verdere acquisities, met name op de zakelijke markt.”
13.000 relaties
Windig-directeur Pieter Kwak zegt blij te zijn met een partner die actief is in dezelfde segmenten – het mkb en de betere particulier – en ook nog dezelfde werkgebieden heeft: Groot Amsterdam en het Gooi.
Na de overname telt Klap-Des Bouvrie & Bredius zestig medewerkers, terwijl het 3.250 bedrijven en circa 13.000 particulieren in portefeuille heeft. Alle negentien medewerkers van Windig, onder wie Pieter Kwak, verhuizen op 1 januari naar het pand van Klap-Des Bouvrie aan de De Ruyterkade in Amsterdam.

Reageer op dit artikel