nieuws

Klanten SNS niet tevreden met akkoord over Stabielrente

Archief

De Vereniging Eigen Huis (VEH) en de SNS Bank hebben een akkoord bereikt over de klanten die ontevreden zijn over de door SNS gehanteerde Stabielrente. Zij mogen tot 1 juli kosteloos en boetevrij overstappen naar een meerjarige rentevaste periode. Dit is volgens de klanten zelf echter onvoldoende.

De VEH kreeg veel klachten binnen over de slechte voorlichting rond het rentetarief van de Stabielrentehypotheek. SNS biedt ontevreden klanten nu de mogelijkheid boete- en kostenvrij over te stappen naar een rentevaste periode, tegen een tarief dat 0,2% lager ligt dan het huidige arrangementstarief. Verder heeft de bank toegezegd intermediair en consumenten beter voor te lichten over de Stabielrente. Voor ontevreden klanten die al zijn overgestapt naar een andere hypotheekverstrekker, is geen regeling getroffen.
Nieuwsgroep
Een aantal klanten vormt sinds begin dit jaar een nieuwsgroep op internet. De reacties op het akkoord zijn overwegend negatief. “Het akkoord tussen VEH en SNS valt ons sterk tegen. Want wij hebben het gevoel dat SNS vanaf het begin op dit resultaat uit is geweest”, zo verwoordt een lid van de nieuwsgroep de teleurstelling. “Voor SNS was het ruim een jaar geleden nog minder aantrekkelijk om hypotheken met een langere looptijd af te sluiten, omdat de rente laag was. Inmiddels is de rente gestegen en is het voor de SNS wel aantrekkelijk om dergelijke hypotheken af te sluiten. Daarnaast is het hun gelukt om onder valse voorwendselen klanten bij andere hypotheekverstrekkers weg te kapen. Bij dit alles is een korting van 0,2% natuurlijk een wassen neus.”
Inmiddels is het plan ontstaan om via de rechter het gelijk te halen: “Wij hebben onze rechtbijstandverzekering nog niet aangesproken; waarschijnlijk is het nu een moment om dat toch wel te gaan doen. Misschien kunnen de advocaten gezamenlijk iets ondernemen”, aldus een gedupeerde.

Reageer op dit artikel