nieuws

Klant denkt de laagste rente bij hypotheekwinkels te halen

Archief

Een kwart van alle hypotheekoffertes wordt aangevraagd bij ketens als De Hypotheekshop en De Hypotheker; zij worden door de klant gezien als de hypotheekverstrekkers met de lage rente.

Dat is één van de uitkomsten van het jaarlijks terugkerend TNS Nipo-onderzoek onder 1.142 recente sluiters van hypotheken waarbij wordt gekeken naar imago. “De Hypotheekshop en De Hypotheker onderscheiden zich qua imago sterk van andere hypotheekaanbieders. De consument ziet beide vooral als aanbieders met lage rente. Dit imago zal er mede toe bijdragen dat een kwart van de sluiters een offerte aanvraagt bij de hypotheekwinkels”, zegt Adriaan Eecen van TNS Nipo.
Banken hebben een sterke positie in de hypothekenmarkt. “Dat blijkt alleen al uit het feit dat de helft van de Nederlanders die in 2006 een hypotheek hebben gesloten, bij één of meer banken een offerte hebben aangevraagd”, stelt Eecen. “De imago’s van de banken verschillen echter niet wezenlijk van elkaar.”
Onnodige geldverkwisting
De Eigen Huis Hypotheekservice wordt vooral geassocieerd met ‘geen onnodige geldverkwisting’. De imago’s van ING Bank, ABN Amro en Aegon als hypotheekaanbieders lijken in de ogen van de consument sterk op elkaar en staan vooral bekend als ‘solide en betrouwbaar’ en ‘een goed management’.
Ook Nationale Nederlanden, Fortis ASR en Delta Lloyd vormen qua imago een cluster; zij worden door de consument vooral in verband gebracht met ‘goede financiële resultaten’, ‘modern’, ‘gaat met zijn tijd mee’ en ‘solide en betrouwbaar’.
Postbank en Florius worden vooral geassocieerd met ‘rendement’en ‘waar voor je geld’. SNS Bank heeft iets meer dan de anderen ‘respect voor belangen van de klant’. Het imago van Rabobank en Centraal Beheer Achmea kenmerkt zich door de eigenschappen ‘goede werkgever’ en ‘maatschappelijk betrokken’.

Reageer op dit artikel