nieuws

Klant bepaalt zelf rentekorting bij ING Bank Hypotheken

Archief

De ING Bank introduceert renteplanning. Deze faciliteit biedt klanten de mogelijkheid om de voorwaarden van hun hypotheek mede zelf te bepalen.

Door gebruik te maken van de verschillende renteopties kan een maximaal rentevoordeel worden gerealiseerd van 0,40%. De Renteopties zijn ‘afzien van dagrente’, ‘afzien van verhuisrente’ of een combinatie van beide. Renteplanning geldt voor de eerste rentevaste periode van alle nieuwe ING Bank Hypotheken met vaste rente.
Met de introductie van renteplanning speelt de bank in op de behoefte van klanten om zelf een hypotheek samen te stellen en dan alleen te betalen voor daadwerkelijk afgenomen diensten en voorwaarden. Door deze beperking van voorwaarden kan de ING rentevoordeel doorgeven aan klanten.
In de periode tussen de hypotheekofferte en de feitelijke afsluitdatum kan de rente nog variëren. Met de renteoptie ‘afzien van dagrente’ (korting 0,25%) kiest de klant voor de rente die in de offerte is voorgesteld. In de acceptatietermijn van twee weken kan de relatie wel profiteren van tussentijdse rentedalingen.
Met de renteoptie ‘afzien van verhuisrente’ kiest een klant ervoor de kosten van voortijdig stoppen met de hypotheek door verhuizing voor eigen rekening te nemen. Deze optie (korting 0,15%) is aantrekkelijk indien tijdens de eerste rentevaste periode geen verhuizing gepland wordt.

Reageer op dit artikel