nieuws

Klacht bij AFM over Kruidvat

Archief

Het sluiten van verzekeringen via het Kruidvat is in strijd met de Wet Financiële Diensten (WFD), stelt Roderik Rietsema, accountmanager bij Wiersma & Walvius Makelaars in Assurantiën (Groningen). Hij heeft hierover een klacht ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Volgens Rietsema doet de drogisterijketen aan assurantiebemiddeling zonder te beschikken over de vereiste vergunning. Hij heeft de toezichthouder verzocht een onderzoek in te stellen en/of maatregelen te nemen naar de werkwijze van het Kruidvat.
De drogisterijketen gaat volgens hem “over de schreef “met het aanbieden van verzekeringen van Proteq (SNS Reaal). Ter illustratie verwijst hij naar een soortgelijk geval van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die onlangs een vrijstellingsverzoek indiende bij de AFM voor het aanbieden van zorgverzekeringen aan minima.
Rietsema zegt uit de berichten in de media te hebben opgemaakt dat Kruidvat voor het plaatsen van de productfolders in zijn winkelschappen een vergoeding krijgt van risicodrager Proteq. “Door een beloning te ontvangen, valt dit stukje dienstverlening binnen de werkingsfeer van de WFD”, aldus Rietsema.

Reageer op dit artikel