nieuws

Klaas Brand

Archief

Register-expert Klaas Brand (40) is op 1 januari bij GAB Robins Takkenberg aangetreden als directeur Aansprakelijkheid/CAR. Hij was tot voor kort adjunct-directeur bij EMN Expertise, onderdeel van CED Holding.

Wat is je achtergrond?
Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Rijsoord. Mijn vader werkte in de overslagsector. Heb een iets oudere zus die een echt beroep heeft gekozen: zij is chirurg. Heb een vriendin en woon al jaren in de binnenstad van Dordrecht.
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Zonder enige twijfel een hond. Een koe is het mooiste dier om naar te kijken, maar met een hond kun je iets: die luistert en toont aanhankelijkheid.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Ik zou na mijn rechtenstudie gaan beginnen als management trainee bij een schoenenbedrijf, maar het was echt net als bij Al Bundy. ‘Dat dus nooit’, dacht ik en ik heb na een aantal maanden mijn ontslag ingediend. Maar goed ook, want enkele maanden daarna ging de keten failliet.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Watersport staat bovenaan, maar daarnaast ben ik toch wel gek van auto’s, horloges en pennen. Als ik aan het werk ben, kijk ik altijd waar mijn verzekerde, de tegenpartij of andere betrokkene mee schrijft. Vorig jaar was ik nog bij een tussenpersoon waarbij het feitelijk om een klacht ging. Het gesprek is uitgedraaid op vulpennen.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een stuk suikerbrood ben ik altijd wel te porren.
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Ik zou het zeer bijzonder vinden om eens wat meer te weten te komen van koningin Beatrix. Zij is dus altijd welkom!
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
‘Each and everyone’ van Everything but the Girl. Alle cd’s van deze groep zijn in mijn bezit en eigenlijk zijn alle nummers prachtig om naar te luisteren.
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Zonder enige twijfel zou dat Zuid-Engeland worden. Een prachtig gebied, mooie natuur en cultuur en vooral mooie mensen. Typisch Engels: beleefd en traditioneel. En de taal is zo mooi; geen enkele andere taal heeft zulke mogelijkheden om iets uit te drukken.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
De marathon van New York uitgelopen in 1999 met onder anderen Jan Joling, hoogleraar Schadeonderzoek van Nyenrode.
Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?
Houd ik liever voor mijzelf, strikt privé…, maar mijn vriendin was er in ieder geval niet blij mee.
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Na zestien jaar werken bij EMN vond ik het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en mijn horizon te verbreden. Daarnaast bood GAB Robins mij iets aan waar mijn hart echt ligt en dat is aansprakelijkheid.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Heel veel wil ik nog eens doen, zoals de Elfstedentocht schaatsen, een huisje in Friesland kopen en een ezel en een koe aanschaffen voor in de wei bij het huis.

Reageer op dit artikel