nieuws

Keurmerk Web Trader voor Geldshop.nl

Archief

De Consumentenbond heeft aan geldverstrekker Geldshop.nl het Web Trader-keurmerk toegekend. Er zijn nu 152 sites die het keurmerk voor veilig kopen op internet mogen voeren, waaronder NVA-lid Herasto (oldtimerverzekeringen).

Ondernemingen die het keurmerk willen ontvangen, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de privacy van de koper gewaarborgd zijn en moeten de prijzen helder zijn. Elke site die producten verkoopt, kan zich aanmelden voor het keurmerk. De Consumentenbond controleert vervolgens of de site ‘veilig’ verkoopt. Over de kwaliteit van de verkochte producten wordt geen oordeeld geveld. Doorslaggevend is of het bedrag dat op het scherm verschijnt, ook het daadwerkelijke aankoopbedrag is en of de levering van het product gladjes verloopt.
Bij Geldshop.nl kan de klant diverse leningen sluiten, variërend van het ‘Keuken Financieringsplan’ tot het ‘Beauty Financieringsplan’. De site brengt de productie in volmacht onder bij de ABN Amro-dochters IDM Bank en Finata Bank, de Fortis-bedrijven Defam en Direkt Bank, de ING-maatschappijen NVB/Vola en Nationale-Nederlanden Financiële Diensten en Levob.
In tegenstelling tot eerdere berichten mag vergelijkingssite Wellowell nog geen Web Trader-logo voeren. Volgens een woordvoerder van de Consumentenbond is de aanvraag echter zo goed als akkoord bevonden.

Reageer op dit artikel