nieuws

Keurmerk voor beveiliging van vaartuigen

Archief

De schadelast door inbraak uit en diefstal van vaartuigen blijft zorgen baren. Dat was voor het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) aanleiding een keurmerk voor Vaartuigbeveiliging te ontwikkelen.

ECB Nederland, een bekende certificatie-instelling in de vaartuigbranche, gaat de regelingen uitvoeren. Het keurmerk, dat tot stand is gekomen in samenwerking met verzekeraars, leveranciers, politie en brancheorganisaties zoals de Hiswa, richt zich in eerste instantie op alarm- en volgsystemen. In de loop van 2007 wordt ook mechanische beveiliging (kabels en sloten) onder het keurmerk gebracht.
Overigens is het keurmerk niet alleen van toepassing op de beveiligingsproducten zelf, maar ook op de inbouw van de producten.
Dit voorjaar worden de eisen die gesteld worden aan de beveiligingsproducten en de inbouwbedrijven bekendgemaakt. De verwachting is dat dan ook de eerste beveiligingsproducten met het keurmerk op de markt komen.

Reageer op dit artikel