nieuws

Keurmerk Hypotheken laat kwantiteitseis vallen

Archief

De Stichting Keurmerk Hypotheekbemiddeling (SKHB) heeft de eis dat een assurantiekantoor per jaar minimaal zestig hypotheken moet sluiten om in aanmerking te komen voor het keurmerk, geschrapt.

Assurantiekantoren moeten in plaats daarvan ten minste 50% van de werktijd aan hypotheekadvisering besteden. Deze nieuwe eis komt overeen met die van het persoonsgebonden keurmerk Erkend Hypotheekadviseur. De kwantiteitseis is sinds de invoering tweeënhalf jaar geleden altijd onderwerp geweest van discussie, omdat kleine kantoren hierdoor buiten de boot zouden vallen. “Eigenlijk was niemand blij met de norm van zestig, maar betere alternatieven waren op dat moment niet voorhanden”, geeft SKHB-directeur Nico Stolwijk toe.
Verder gaat de stichting bij de keurmerkaanvraag de kwaliteit van de adviezen voortaan steeksproefgewijs controleren. “Tot op heden werd alleen het kwaliteitssysteem van het bedrijf beoordeeld. Nu wordt ook gekeken naar de kwaliteit van de output. Dit maakt het keurmerk alleen maar sterker”, aldus Stolwijk.
Voorlichting
Om het keurmerk te promoten onder de hypotheekbemiddelaars organiseert de SKHB binnenkort drie voorlichtingsbijeenkomsten: op 12 oktober in Den Bosch, 17 oktober in Zwolle en 19 oktober in Hoofddorp. De kosten bedragen f 150 (excl. btw). Dient men voor 1 januari 2001 daadwerkelijk een keurmerkaanvraag in, dan krijgt men f 100 korting. Het handboek dat de basis vormt voor de aanvraag kost f 250 (excl. btw). Aanmelden voor 1 oktober op: tel. 035-695.39.09.

Reageer op dit artikel