nieuws

Keuringsgrens leven verhoogd

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft zijn leden-levensverzekeraars gadviseerd met onmiddellijke ingang de zogenaamde keuringsgrens voor overlijdensrisicoverzekeringen van f 200.000 te verhogen tot f 300.000.

Bij aanvragen voor risicodekkingen tot de keuringsgrens hoeft de kandidaat meestal alleen maar een gezondheidsverklaring in te vullen. Alleen als de verklaring daartoe aanleiding geeft, volgt er een medische keuring.
Bij aanvragen voor risicodekkingen boven deze grens verlangt de verzekeraar een medische keuring. Deze keuringsgrens wordt ook gehanteerd bij testen op het aidsvirus en met betrekking tot het mededelen van informatie uit erfelijkheidsonderzoek. Dit laatste houdt in dat de kandidaat informatie die hij uit eerder erfelijkheidsonderzoek heeft verkregen, niet aan de verzekeraar hoeft mede te delen wanneer de beoogde verzekering de afgesproken grens niet overschrijdt.
De keuringsgrens van f 200.000 werd gehanteerd sinds begin 1988. De inflatie, de stijging van de prijs van koopwoningen en de inkrimping van de sociale verzekeringen zijn volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars redenen voor de verhoging van de keuringsgrens.

Reageer op dit artikel