nieuws

Kettingbotsing tijdens congres geanalyseerd

Archief

De EVU (Europäischer Verein für Unfallforschung) organiseert in samenwerking met het Niav (Nederlands Instituut van Automobiel- en Verkeersongevallendeskundigen) een congres over de gevolgen van een gecompliceerde kettingbotsing.

Het congres wordt van 19 tot en met 21 september in Theater aan de Parade in Den Bosch gehouden. De kettingbotsing werd op 14 juni op het terrein van de Brabanthallen met tien personenauto’s en een vrachtwagen geënsceneerd, waarbij elektronische apparatuur zorgvuldig de gevolgen van de crash registreerde.
Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Raad voor de Verkeersveiligheid, zal het congres openen. Op 19 september ligt de nadruk op de technische expertise, het vaststellen van de sporen en de schade-afwikkeling. De volgende dag staat de ongevalsreconstructie centraal. Het congres wordt op 21 september afgesloten met een symposium over letselschades, met name whiplash, als gevolg van een kettingbotsing.
Voor inschrijving of informatie over het congres, tel. 076-54.15.555, fax 076-54.14.204.

Reageer op dit artikel