nieuws

‘Ketenintegratie eenvoudiger en goedkoper met Timbras’

Archief

Het nieuwe bedrijf Timbras, waarin De Informatiegroep, Colimbra en Kees van der Geer (ex-Amedia) participeren, zegt ketenintegratie eenvoudiger en vooral ook goedkoper te maken.

“De huidige GIM Resultatenserver van Colimbra zorgt ervoor dat verzekeraars hun berichtenverkeer kunnen sturen naar de tussenpersoon. Maar vervolgens moeten de gegevens nog wel bij de systeemhuizen en uiteindelijk in het systeemhuispakket bij de tussenpersoon terechtkomen”, zegt Van der Geer. “De ‘stekker’ die door ons is ontwikkeld, zorgt ervoor dat de gegevens op de goede plaats terechtkomen bij zowel verzekeraar als tussenpersoon.”
“Daarmee is de ketenintegratie een stuk eenvoudiger geworden en ook aanzienlijk goedkoper”, aldus Van der Geer. “In de huidige situatie betaalt de tussenpersoon voor het prolongatieverkeer en de verzekeraar voor de aanvragen en mutaties. Met de oplossing van Timbras is alleen de aansluiting belast. Daarom is het veel goedkoper”, zegt Van der Geer.
Voor de ‘stekker’ gebruikt Timbras de in de branche aanwezige standaarden en technieken.
Constructief
Volgens Van der Geer heeft het standaardisatie-instituut Sivi “constructief” gereageerd op het initiatief. Ook door de verzekeraars zou positief gereageerd zijn. “Er zijn al verzekeraars aan het implementeren en ook systeemhuizen, waaronder Anva, gaan ermee aan de gang.” Namen van verzekeraars wil Van der Geer nog niet noemen. “In het najaar kunnen we meer naar buiten treden.”
Hein Aanstoot, directeur van London Verzekeringen, denkt dat Timbras de toegankelijkheid van de systemen zou kunnen verbeteren. “We kijken er zeker naar. Want dit zou de oplossing voor het intermediair kunnen zijn.”
De ‘stekker’ die Timbras nu in de markt zet, heeft direct gevolg voor de inkomsten bij ABZ dat het ADN-berichtenverkeer onderhoudt. “Het zijn marktontwikkelingen waar ook ABZ mee te maken heeft. Wij implementeren het alleen maar”, aldus Van der Geer.
Hij benadrukt overigens dat Timbras absoluut geen concurrent is voor systeemhuizen. “In tegendeel eigenlijk. Het is voor hen eigenlijk een versterking van hun positie richting verzekeraars. Vooral kleinere systeemhuizen hebben wel eens problemen om de aandacht van verzekeraars te krijgen. Dat wordt met deze stekker in één keer opgelost”, denkt Van der Geer.
Nieuw bedrijf
Van der Geer heeft Timbras opgericht samen met Bob Tasche van De Informatiegroep, Bram Doveren, Jacco van Leeuwen en Ronald van den Berg van Colimbra. “Colimbra is goed in het ontwikkelen van software en Timbras is goed in de implementatie van software. Dat is de reden dat we een apart bedrijf hebben opgericht en ik mij niet bij Colimbra heb aangesloten”, vertelt Van der Geer.
Timbras is gevestigd in Hilversum, Utrechtseweg 79, 1213 TM en te bereiken onder telefoonnummer 035-622.21.45, e-mail info@timbras.nl. Vooralsnog bestaat het personeelsbestand uit de persoon van Kees van der Geer. “Maar ik maak gebruik van de expertise van anderen.” Eind van het jaar wil Timbras vijf man in dienst hebben. Volgend jaar moeten dat er tien zijn.

Reageer op dit artikel