nieuws

Ketellapper dacht al vroeg aan verzekeren

Archief

Ronald Ketellapper had het vizier al tijdens zijn studie Econometrie op het verzekeringsbedrijf gericht. “Dat is inderdaad vrij uniek. De meeste mensen zijn bij toeval in deze bedrijfstak gerold.” Ketellapper (44) is sinds 1 februari directeur van het levenbedrijf van UAP-NieuwRotterdam, na bijna tien jaar voor Generali te hebben gewerkt.

“Na mijn studie heb ik nog een aantal jaren wetenschappelijk werk gedaan bij de Groningse universiteit. Rond m’n dertigste vond ik echter dat de stap naar verzekeringen gemaakt moest worden; anders dreigde ik de boot te missen.”
Ketellapper begon bij de inmiddels opgesplitste ziektekostenverzekeraar VGNN uit Noord-Nederland. In 1989 maakte hij de overstap naar Generali, waar hij adjunct-directeur van het levenbedrijf werd. Naast zijn verzekeringswerk heeft Ketellapper letterlijk een zeer actieve vrijetijdsbesteding. “Ik doe veel aan duursporten als hardlopen en schaatsen.” Hij volbracht onder meer twee Elfstedentochten en (te voet) de marathon van Rotterdam.
In UAP-NieuwRotterdam heeft Ketellapper een nieuwe arbeidsuitdaging gevonden. “Het is een grote club. Generali heeft naar mijn mening toch te lijden onder de geringe schaalomvang. En ik kan hier werken aan een verniewing van het productpakket, met name op universal-lifegebied. En daar heb ik me bij Generali veel mee bezig gehouden.”

Reageer op dit artikel