nieuws

Kerkhof: rekenrente aov in augustus van 4% naar 3%

Archief

Het ziet er naar uit dat de rekenrente voor arbeidsongeschiktheidspolissen op 1 augustus wordt verlaagd van 4% naar 3%. Dit deelde Martin Kerhof van De Amersfoortse mee bij het Haags Verzekeringscentrum.

“Het Verbond van Verzekeraars wil met de rekenrente voor arbeidsongeschiktheidspolissen op dezelfde lijn gaan zitten als met de rekenrente voor levenpolissen. Zodoende wordt er gewerkt aan een advies om voor nieuwe polissen op 1 augustus over te gaan op een rekenrente van drie procent. Voor de bestaande portefeuille zal waarschijnlijk worden geadviseerd de nieuwe rekenrente op 1 januari 2001 te laten ingaan.” Dit zei Martin Kerkhof op een lezing bij het Haags Verzekeringscentrum. Kerkhof is nu vice-voorzitter van de hoofddirectie van De Amersfoortse en wordt per 1 mei directievoorzitter van NVS.
“In tegenstelling tot de rekenrente voor levenpolissen, heeft de Verzekeringskamer zich nog niet uitgesproken over de lagere rekenrente voor arbeidsongeschiktheidspolissen”, zei Kerkhof. “Het advies betreft alle verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid, dus aov’s, WAO-gat- en zogenoemde Pemba-polissen.”

Reageer op dit artikel