nieuws

Kentekening

Archief

Nu de kentekenplicht voor bromfietsen een feit is, komt Klaverblad met twee afzonderlijke producten. Voor gekentekende bromfietsen is er een doorlopend contract en inschaling op basis van een no-claimschaal. Het tweede product betreft ongekentekende invalidenvoertuigen en heeft een uniforme vervaldag op 1 mei, maar wel op doorlopende basis.

Transitokentekenbewijs
Ook voor buitenlandse motorvoertuigen waarvoor een transitokentekenbewijs wordt aangevraagd om ze binnen of buiten Nederland te kunnen brengen, moet een WA-verzekering worden aangevraagd. Blijkens een bericht in de Staatscourant dienen garagebedrijven en autodealers hun klanten op deze verplichting te attenderen. Een transitokenteken heeft een geldigheidsduur van twee weken.
Bonusbescherming
Ook Winterthur biedt no-claimbescherming aan op autoverzekeringen. De premie van deze ‘Bonusbescherming’ bedraagt 10% van de bruto jaarpremie van de autoverzekering waarop deze betrekking heeft. Zoals inmiddels standaard is in de markt valt de verzekerde bij de eerste schuldschade in een verzekeringsjaar niet terug op de bm-ladder.
Red-Dog bij Elvia
Dit jaar bestaat Elvia vijftig jaar. Klanten die dit jaar een Doorlopende Reisverzekering sluiten, krijgen daarom een gratis red-Dog Travel Pack, dat een jaar geldig is en acht labels bevat voor aan de bagage. Wanneer deze zoekraakt, kan de vinder via een unieke code via telefoon, sms of internet contact opnemen met de eigenaar.
Indexcijfers
Troostwijk Taxaties stelt sinds begin dit jaar kosteloos indexcijfers beschikbaar aan het intermediair, gericht op bedrijfsinventarissen, gebouwen en woningbouw. Ze zijn te raadplegen op de site www.troostwijkonline.nl.

Reageer op dit artikel