nieuws

Kennis bij tussenpersoon over expirerende lijfrente is mager

Archief

Aan de kennis van tussenpersonen over expirerend lijfrentekapitaal valt nog het een en ander bij te spijkeren. Dat concludeert levensverzekeraar Legal & General na een digitale kennisquiz.

De hoogst scorende tussenpersoon had 35 van de 45 meerkeuzevragen goed. De meerderheid bleef steken op 18 tot 23 goede antwoorden. Van de vierhonderd kantoren die aan de quiz begonnen, maakte de helft de vragencyclus af.
De vragen waren opgesteld door de Stichting Examens Financiële dienstverlening. “Ze waren behoorlijk pittig, maar het waren allemaal vragen die dagelijks in de praktijk spelen”, stelt Legal-directeur Arno Dolders. Hij vindt de scores een bewijs voor de stelling dat de expirerende lijfrente “een echt adviesproduct” is. “Ik zie internet voorlopig absoluut niet de rol van de deskundig adviseur overnemen. Daarvoor is de materie veel te ingewikkeld. De keerzijde is dat adviseurs daadwerkelijk moeten blijven investeren in hun kennis.”
Tijdens een speciaal lijfrentecongres is Eric Lacroix van Offermans Joosten Groep (Geleen) gebombardeerd tot ‘de beste adviseur expirerend lijfrentekapitaal’. Hij leverde van een selecte groep adviseurs het beste advies af bij een door Legal & General aangebracht praktijkgeval.
Dam flankeren de vijf beste ‘adviseurs expirerend lijfrentekapitaal’, v.l.n.r.: Sandra Bierens-Visser (Van Lanschot), André Hartmann (Van Campen & Dijkstra), Jannet Kroes (Veldhuis Keizer), Eric Lacroix en Bas Damminga (Meeùs).

Reageer op dit artikel