nieuws

Karin Bloemen luistert feest rond Phizur-polis op

Archief

Karin Bloemen luistert feest rond Phizur-polis op

Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de Phizur-polis geeft assurantiebureau Philip van der Ven in juni een feest voor zijn klanten. Hierbij zal, net als vorig jaar, artieste Karin Bloemen acte de présence geven. De Phizur-polis is het enige product waarin de tussenpersoon uit Zoeterwoude zakendoet. Het gaat om een aov voor zelfstandig ondernemers die minimaal _ 40.000 per jaar verdienen.
De aov biedt volgens Van der Ven een premie die tot 60% lager ligt dan bij de concurrentie. Daar staan beperktere dekkingsvoorwaarden tegenover. De polis wordt omschreven als een calamiteitenverzekering en keert alleen uit als iemand voor minimaal 55% arbeidsongeschikt is verklaard en zijn beroep niet meer kan uitoefenen. Bij ‘vage’ klachten, zoals een burn-out, wordt niet uitgekeerd. Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis valt echter wel onder de vergoeding.
De polis is ondergebracht in een collectief contract van de stichting Phizur, waarvan Avéro Achmea risicodrager is. Voorheen voerde Van der Ven de polis via verzekeraar Zurich. Toen Zurich opging in Reaal, heeft Van der Ven de polis met Avéro voortgezet. De naam Phizur is blijven bestaan en refereert dus nog aan eerdere tijden. ‘Phi’ staat voor Permanent Health Insurance (en ook voor de eerste drie letters van Philip) en ‘zur’ verwijst naar Zurich.
Feest
Elke verzekerde betaalt jaarlijks, los van de premie, _ 60 aan de stichting. Hiervan organiseert Van der Ven een feest voor zijn klanten. Voor de bijeenkomst van vorig jaar, waar Karin Bloemen eveneens optrad, kon hij 240 uitnodigingen versturen.
Op het moment heeft Van der Ven enkele honderden klanten. Het streven is om binnen vijf jaren enkele duizenden klanten via “gerenommeerde tussenpersonen” binnen te halen.
zingen mee met Karin Bloemen.
Romijn is gek op rollercoasters
Het is vaak heel verrassend te vernemen welke interesses branchegenoten buiten hun werk hebben. Je verwacht toch niet gauw dat een verzekeringsdirecteur van 53 jaar nog immer een fervent liefhebber van het muziekgenre ‘heavy metal’ is.
Directeur Frank Romijn van De Amersfoortse blijkt verslingerd te zijn geraakt aan rollercoasters, in de gangbare Nederlandse vertaling: achtbanen. Zijn kantoorkamer is behangen met grote (detail)foto’s van verschillende exemplaren. Vol enthousiasme verhaalt hij over snelheid, hoogte, constructies en paardenkrachten. Hij verheugt zich eind juni een van de nieuwste exemplaren te mogen berijden: de 139 meter hoge Kingda Ka in Six Flags Great Adventure in New Jersey.
Jaarlijks trekt hij er een week met zijn oudste zoon op uit voor een rollercoaster-tour. Vorig jaar bracht hem dat in Los Angeles bij onder andere Six Flags Magic Mountain, waar zestien achtbanen staan.
De passie blijft inmiddels niet meer beperkt tot het zoveel mogelijk bezoeken en berijden van dergelijke achtbanen. Begin april verschijnt Romijns boek, met de titel Roller Coaster Giants, over drie belangrijke achtbaanbedrijven. Romijn: “Hoewel de grootste rollercoasters in Amerika staan, zijn de belangrijkste ontwikkelaars en bedenkers op het Europese vaste land te vinden. Het gaat om twee Zwitserse bedrijven en één Nederlands bedrijf.”
park Six Flags Magic Mountain in Valencia, Californië, vlak bij Los Angeles. “Het is één van mijn favoriete banen; je gaat zeven keer ‘over de kop’ en de topsnelheid ligt op ruim honderd kilometer per uur”, aldus Romijn.
Dit jaar een vroege Assurantie Golfdag
Vroeger dan gebruikelijk staat dit jaar de Assurantie Golfdag op de kalender. De 27e editie van dit evenement wordt namelijk al op vrijdag 26 mei in het inmiddels vertrouwde Golfpark De Efteling gehouden.
Wie worden de opvolgers van Marc Punt en Henk Verhoeven? Zij wonnen de editie 2005, die het maximum van 72 deelnemers telde (er hadden zich ruim honderd gegadigden aangemeld).
Aan het toernooi, met als spelvorm ‘greensome’, mag worden deelgenomen door branchegenoten die een handicap van hooguit 24.0 hebben.
Zulke golfers kunnen zich via e-mail aanmelden bij Niels ter Kuile (nterkuile@raadgevers.nl) of Jeroen Mundt (jeroen.mundt@marsh.com)
en dienen daarbij het volgende op te geven: naam, bedrijf, exacte handicap en of men blijft eten.
Voetbalhumor
Voetbalclub RKSVM in het Westlandse Monster is bezig met een nieuw complex. Het vordert zo lekker, dat de kleding van het barpersoneel al ter sprake is gekomen. Volgens AD Haagsche Courant liet voorzitter Henk Meijer zich na afloop van een competitiewedstrijd in de bestuurskamer ontvallen: “De dames die over het terras lopen, mogen best schaars gekleed zijn. We zijn nog druk bezig met een kledingsponsor en hopen op een verzekeringsmaatschappij. Dan passen de kleine lettertjes tenminste op de kledingstukken.”

Reageer op dit artikel