nieuws

Kanttekeningen Consumentenbond bij ‘Becel-actie’

Archief

De Consumentenbond plaatst kanttekeningen bij de ‘Becel-actie’ van VGZ

“Cholesterolverlagende voedingsmiddelen zijn (dure) oplossingen voor een probleem dat vaak kan worden opgelost door aanpassingen in voeding- en beweeggewoonten. Pro-activ en vergelijkbare producten zijn effectief, maar voornamelijk zinvol voor mensen met een licht verhoogd cholesterolgehalte. Mensen met zwaar verhoogd cholesterol hebben geneesmiddelen nodig.” De Consumentenbond vindt dan ook, dat VGZ en Becel in hun reclame-uitingen consumenten met een vermoeden van te hoog cholesterol naar de huisarts moeten verwijzen. De bond stelt voorts: “Verzekeraars die premiegelden doelmatig willen besteden, zouden bovendien de vergoeding alleen moeten geven aan verzekerden die daadwerkelijk baat bij het middel kunnen hebben”.

Reageer op dit artikel