nieuws

Kantoren DIN kunnen kosten WFD-opleidingen terugverdienen

Archief

Assurantiekantoren aangesloten bij Dutch Insurance Network (DIN) kunnen vanaf 3 april de kosten van WFD-opleidingen en PE-trajecten terugverdienen door meer productie aan te brengen. Dit heeft DIN bekendgemaakt op de eerste van vijf verkoopbijeenkomsten begin deze maand.

Los van de verkoopactie heeft DIN de tarieven voor WFD-opleidingen, variërend van _ 195 tot _ 1.295, sterk verlaagd. De DIN-members, zoals de aangesloten assurantiekantoren worden aangeduid, betalen volgens directeur Robin Baks “de laagste prijs in de markt”. Zo zijn de kosten voor de module Erkend Hypotheekadviseur en Assurantie-B-particulier en -MKB gereduceerd van _ 995 tot _ 695, exclusief BTW.
De opleidingen zijn gratis als een aangesloten kantoor binnen twaalf maanden een nieuwe productie kan aanbrengen van _ 1 mln (hypotheken), _ 300.000 premie maal duur of 12.500 eerstejaarspremie (leven) dan wel _20.000 eerstejaarspremie (schade). Soortgelijke regelingen zijn ook getroffen op het gebied van consumptief krediet en beleggen.
Per kantoor kan op deze manier een veelvoud van de kosten voor opleidingen en PE-trajecten worden terugverdiend. “We hebben altijd de ambitie uitgesproken om alle WFD-opleidingen binnen onze formule te voeren. Hiermee wordt onze toegevoegde waarde naar onze achterban groter”, aldus Baks.
Kosten AFM zorgen voor
hogere drempel fondsinleg
De (hogere) kosten van toezichthouder AFM hebben volgensDutch Insurance Network (DIN) geleid tot een verhoging van de minimuminleg voor FundSelector, de beleggersgiro die actief vermogensbeheer in de best presterende beleggingsfondsen uit de markt mogelijk maakt. De minimuminleg is verhoogd van _ 1.500 naar _ 5.000. “Dit jaar is een overgangsjaar. Ultimo 2006 moet de verhoging zijn gerealiseerd”, aldus Ruud van Versendaal. “De maatregel zal naar verwachting op 20% van het klantenbestand van de aangesloten kantoren van toepassing zijn.”

Reageer op dit artikel