nieuws

Kamervragen over uit- blijven ANW-campagne

Archief

Eerste Kamerlid Van de Zandschulp (PvdA) heeft aan staatssecretaris Linschoten vragen gesteld naar aanleiding van het uitblijven van een ANW-campagne door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van de Zandschulp wil om die reden de invoering van de ANW uitstellen tot 1 oktober.

Volgens de PvdA’er moet iedere Nederlander grondig voorgelicht worden over de gevolgen van de Algemene nabestaandenwet. Mensen moeten bewuste keuzes kunnen maken. Moet ik mij bijverzekeren? Zo ja, voorziet mijn werkgever hierin middels een collectief contract? Zo nee, waar moet ik mij dan particulier verzekeren?
Op basis van de voorlichting tot nu toe kunnen burgers volgens Van de Zandschulp deze keuzes niet maken. Hij vraagt dan ook alsnog om een ‘brede voorlichtingscampagne’ en uitstel van de ANW tot 1 oktober. Een andere mogelijkheid zou zijn dat verzekeraars mensen tot 1 oktober ongeclausuleerd (zonder risicoselectie) toelaten.

Reageer op dit artikel