nieuws

Kamervragen over inkoop kraamzorg

Archief

Naar aanleiding van financiële problemen bij Kraamzorg Nederland heeft Kamerlid Arib (PvdA) vragen gesteld aan minister Hoogervorst (VWS)

Zij wil weten of meer kraamzorginstellingen in problemen verkeren en of er een verband bestaat met de trend dat steeds meer zorgverzekeraars goedkope kraamzorginstellingen en bureaus contracteren. “Wat vindt u ervan dat zorgverzekeraars Amicon en Geove kraambureaus tegen elkaar laten opbieden?” is een andere vraag. Verder wil Arib weten of het klopt dat zorgverzekeraars minder uren kraamzorg aan vrouwen toewijzen dan medisch noodzakelijk is. “Deelt u de mening dat zorgverzekeraars de kwaliteit van de kraamzorg dienen te laten prevaleren boven de afweging wie de goedkoopste zorg levert?”

Reageer op dit artikel